καμινάδα
Υπάρχει κάποια εγγύηση;
Υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση με ασφαλιστική κάλυψη! Μετά το πέρας των εργασιών σας παραδίδεται γραπτή εργοστασιακή εγγύηση διάρκειας 10 έως 30 ετών ανάλογα την εφαρμογή.  (10 χρόνια για βιομάζα και 30 χρόνια για κεντρική θέρμανση κλπ)
Τί ρόλο παίζει η καπνοδόχος;
Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη και επιτακτική η ανάγκη της αποκατάστασης υφιστάμενων ‘λανθασμένων’, κακής ποιότητας και κακώς μελετημένων, καπνοδόχων. Τα σημάδια της υγρασίας (όξινες διαβρωτικές ουσίες χαμηλού pH υποκίτρινου χρώματος) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, τα κατεστραμμένα επιχρίσματα, οι ρωγμές και τα διαβρωτικά κατάλοιπα σε τμήματα που αποτελούν μια καπνοδόχο, ακόμα και πτώση της σε ακραίες περιπτώσεις είναι τα εμφανή συμπτώματα. Η υπερβολική κατανάλωση καυσίμου και η επιβάρυνση του λέβητα με διαβρωτικές ουσίες είναι επιπλέον επιπτώσεις. Τα παραπάνω συνιστούν ότι ο καπναγωγός και η καπνοδόχος είναι ουσιαστικά τμήματα μιας εγκατάστασης θερμάνσεως που βασίζεται σε καύση, προκειμένου να επιτύχουμε σωστή απαγωγή καυσαερίων και βελτιστοποίηση της απόδοσης καύσεως.
Γιατί να επιλέξω Furanflex και όχι Inox;
Για είναι ανθεκτικότερο …( αντιδιαβρωτικό Ph 1-12 ) υλικό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (30χρονια). Δείτε και τα σχετικά videos!
Είναι εγκεκριμένα προϊόντα το FURANFLEX και το INOX;
NAI. Ειδικά η Furanflex διαθέτει διεθνείς πιστοποιητικά απο τους αυστηρότερους οργανισμούς Πιστοποίησης ενώ στην Ελλάδα είναι εγκεκριμένα απο ΕΛΟΤ και την Δημόσια Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου.
Η καμινάδα χρειάζεται αλλαγή είτε χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο είτε πετρέλαιο;
Η υγροποίηση των καυσαερίων μπορεί να συμβεί τόσο στο αέριο όσο και στο πετρέλαιο ή την βιομάζα. Αφορά κυρίως τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την κατασκευή της καμινάδας. Σε κάθε περίπτωση η furanflex θα σας απαλλάξει οριστικά απο φαινόμενο της υγρασίας που προκαλούνται απο τις υγροποιήσεις.
Γιατί η Furanflex παίρνει 13 % ΦΠΑ;
Υπο προϋποθέσεις η εσωτερική επένδυση καμινάδας με Furanflex εμπίπτει σε ειδική κατηγορία μειωμένου ΦΠΑ
Υπάρχει περίπτωση διάβρωσης του υλικού στο μέλλον;
ΟΧΙ. Το εργοστάσιο εγγυάται για την αντοχή του υλικού με 30 χρόνια ενώ μέχρι σήμερα στις εκατοντάδες εγκαταστάσεις που έχουμε κάνει αλλά και διεθνώς δεν έχει παρατηρηθεί διάβρωση του υλικού (εφόσον η εγκατάσταση δουλεύει εντός των προβλεπόμενων ορίων).
Τι είναι τα σύνθετα υλικά;
Τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πλοίων, αεροπλάνων, διαστημικών πυραύλων, δεξαμενών και σιλό και γενικά κατασκευών όπου απαιτούνται μεγάλες αντοχές και μικρό βάρος. Η σύνθεση του Furanflex αποτελείται απο υαλοϊνες – ανθρακοϊνες – ίνες πυριτικού γυαλιού – κεραμική ίνα – ίνες Kevlar και ρητίνες.
Τι είδους εργασίες απαιτούνται για την εγκατάσταση;
Έλεγχο με την κάμερα , εγκατάσταση του ευκάμπτου υλικού από πάνω προς τα κάτω η από κάτω προς τα πάνω, τοποθέτηση ταφ ανάλογα την περίπτωση, ένωση με τον λέβητα & τοποθέτηση του καπέλο. Τέλος, κλείσιμο ότι έχουμε ανοίξει για να γίνει η εγκατάσταση.
Πόσος χρόνος απαιτείται για την εγκατάσταση;
Απο μερικές ώρες έως 1 ημέρα ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης.
Πότε θα πρέπει να γίνει αλλαγή της καμινάδας;
Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη και επιτακτική η ανάγκη της αποκατάστασης υφιστάμενων “λανθασμένων”, κακής ποιότητας και κακώς μελετημένων, καπνοδόχων. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης με τα καυσαέρια να βγαίνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει την υγροποίηση των καυσαερίων και την δημιουργία προβλημάτων υγρασίας που αν δεν διορθωθούν μπορούν να διαβρώσουν πλήρως την καμινάδα και να απειλήσουν και την στατικότητα της ίδιας αλλά και του κτιρίου.
Γιατί να αλλάξω καμινάδα με εσωτερική επένδυση FURANFLEX;
Η Furanflex εγκαθίσταται μονοκόμματη χωρίς ενδιάμεσες ενώσεις ή άλλες συνδέσεις καθιστώντας την 100% αδιαπέραστη απο τις υγροποιήσεις ή διαρροές καυσαερίων. Επιπλέον είναι το μόνο υλικό που διαθέτει τόσες πιστοποιήσεις αλλά και εργοστασιακή εγγύηση.