Βλέπετε μούχλα ή υγρασία γύρω απο την καμινάδα σας, έχουν αρχίσει να ξεφτάνε οι σοβάδες κι όσες φορές κι αν την βάψατε το πρόβλημα επιμένει! Τυπική περίπτωση υγροποιήσεων!

Κι αν έχετε αρχίσει να μαζεύεται προσφορές για την αποκατάστασή της τότε σίγουρα μια από τις προτάσεις που θα έχετε δεχθεί από κάποιους μάστορες είναι η  εσωτερική επένδυση η πιο σωστά η επανεγκατάσταση μια μεταλλικής καμινάδας μονού τοιχώματος μέσα στην υφιστάμενη. Οι περισσότεροι λόγο άγνοιας, άλλοι απλά για να πάρουν την δουλειά προτύνουν μια φτηνή λύση με περιορισμένη όμως διάρκεια ζωής.

Αν και αρχικά φαίνεται η πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση ουσιαστικά είναι εντελώς ακατάλληλη και μάλλον πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημά σας. Τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται κομμάτια inox σωλήνας ή εύκαμπτου σωλήνα ανοξείδωτου ή ακόμα και από αλουμίνιο(!).

Οι τύποι αυτοί των σωλήνων είναι εντελώς ακατάλληλοι για χρήση σε καπνοδόχους και από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπονται για χρήση μόνο σε αεραγωγούς. O εγκαταστάτης δεν προσφέρει καμία ουσιαστική εγγύηση για την διάρκεια ζωής του υλικού αφού αν είναι επαγγελματίας γνωρίζει ότι αυτή είναι περιορισμένη.  Τα συμπυκνώματα συνεχίζουν να υφίστανται στο εσωτερικό της καμινάδας (αφού η μονού τοιχώματος δεν προσφέρει καμία μόνωση) που λόγο της υψηλής οξύτητάς τους αργά η γρήγορα διαβρώνουν το μέταλλο επαναφέροντας το φαινόμενο στην αρχική του μορφή.

Επιπλέον η διατομή που συνήθως χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση εσωτερικά της υφιστάμενης καμινάδας είναι μικρότερης διατομής  με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να επηρεάζεται και η απόδοση της εστίας ή του καυστήρα.

Ουσιαστική λύση στο πρόβλημα χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και αλλοίωση  της εμφάνισης του κτηρίου, αποτελεί μόνο η εσωτερική επένδυση της καμινάδας με την τεχνολογία  Furanflex. Το υλικό της έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να αντέχει σε έντονα όξυνα περιβάλλοντα όπως αυτό των συμπυκνωμάτων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών παρέχοντας 30 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης ενώ είναι εγκεκριμένη ως υλικό εσωτερικής επένδυσης καμινάδων πανευρωπαϊκά.

Η Furanflex κατασκευάζεται από συνθετικά υλικά, ίνες furan και Kevlar και έχει εξαιρετική αντοχή στον χρόνο ενώ και το βάρος της είναι μικρό ώστε να μην επηρεάζει την στατικότητα της καμινάδας ενώ αντίθετα την ενισχύει. Το πάχος του υλικού είναι μερικά χιλιοστά ενώ είναι κατάλληλη και για καμινάδες τζακιών ή βιομάζας (red line)

Αν κι εσείς αντιμετωπίζεται προβλήματα υγρασίας ή διαρροής καυσαερίων από την καμινάδα σας καλέστε μας για μια γνωμάτευση και προσφορά αποκατάστασης από τους μηχανικούς μας εντελώς δωρεάν.